AR ŽINOJOTE?

Turbūt žinote, kad kava auga ant medžių. Viskas prasideda nuo visuomet žaliuojančio kavamedžio ir ant jo nokstančių raudonųjų uogų. Šie medžiai auga daugiau nei 70 šalių visame pasaulyje, tropiniuose ir subtropiniuose regionuose. Ar žinojote:

Kavamedžiams patinka šiltas, drėgnas klimatas. Jie klesti aplinkoje, kurioje vyrauja 17–23 °C temperatūra, gausu kritulių ir yra derlingas dirvožemis.

Nors pasaulyje skaičiuojama daugiau nei 60 skirtingų kavos pupelių rūšių, tačiau arabika ir robusta yra pačios populiariausios. Arabika vertinama dėl subtilaus saldumo, o robustos pupelės yra kiek kartesnės.

Kavamedžio žiedai savo spalva ir kvapu yra panašūs į jazmino.

MEISTRIŠKAI PARUOŠTA

Ar kada susimąstėte, kaip žalios kavos pupelės tampa įstabaus aromato ir skonio kava? Rūpestingai surinkus pupelių derlių, jos yra nuplaunamos, džiovinamos, rūšiuojamos ir maišomos, taip sujungiant savitus įvairių pupelių charakterius. 

SKRUDINTA SU MEILE

Paruoštos pupelės yra skrudinamos, kad atsiskleistų aromatiniai aliejai ir skonio intensyvumas. 

Vidutinis skrudinimas trunka apie 12 minučių.

Pupelės skrudinamos 200–250° C temperatūroje, kuri padeda atsiskleisti ypatingam „Jacobs“ aromatui.

Ar žinojote, kad neskrudintos pupelės sveria daugiau nei skrudintos? Taip yra todėl, nes skrudinimo metu iš pupelių išgaruoja drėgmė.

JŪSŲ TOBULOS KAVOS PUODELIS

Kava - tai Jūsų asmenybės dalis. Nesvarbu, kokią kavą mėgstate, pateikiame kelis mūsų meistrų patarimus, kaip ją kaskart paruošti tobulai.