MOLIŪGŲ PUDINGAS

INGREDIENTAI

  • 3 ŠAUKŠTELIAI TIRPIOSIOS KAVOS „JACOBS"
  • ¾ STIKLINĖS VANDENS
  • 2 ŠAUKŠTAI CUKRAUS
  • 2 ŠAUKŠTAI MILTŲ
  • ŽIUPSNELIS DRUSKOS
  • 1 TRYNYS (LENGVAI PAPLAKTAS)
  • ½ ŠAUKŠTELIO VANILĖS EKSTRAKTO
  • PLAKTA GRIETINĖLĖ PAPUOŠTI
  • MOLIŪGŲ PADAŽAS:
  • 100 G MOLIŪGO TYRĖS
  • 1 ŠAUKŠTAS MEDAUS
  • CINAMONAS
  • GVAZDIKĖLIAI

PARUOŠIMAS

01

Į prikaistuvį įberkite cukraus, miltų, druskos, įpilkite kavos ir viską sumaišykite iki vientisos masės.

02

Virkite maišydami ant vidutinės ugnies, kol masė sutirštės ir ims formuotis burbuliukai.

03

Tada sumažinkite ugnį iki mažiausios ir virkite dar 2 minutes.

04

Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir maišydami įdėkite trynį.

05

Dar kartą užvirinkite gautą masę ir virkite ant silpnos ugnies dar 2 minutes.

06

Nukelkite nuo ugnies ir sumaišykite su vanilės ekstraktu.

07

Perpilkite kavos pudingą į paruoštą stiklinę ir leiskite atvėsti.

08

Moliūgo tyrė. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Moliūgą supjaustykite nemažais gabalais. Išimkite sėklas, bet nenulupkite. Sudėliokite vienu sluoksniu kepimo skardoje ir kepkite apie pusantros valandos, kol suminkštėja. Ataušinkite. Atvėsus nulupkite žievę ir moliūgą sutrinkite. Išeis gana tiršta tyrė. Jeigu moliūgas pasitaikė vandeningesnis, masę supilkite į kelių sluoksnių marlę ir palikite nuvarvėti.

09

Moliūgo padažas. Moliūgų tyrę, medų, cinamoną ir gvazdikėlius sutrinkite plakikliu.

10

Pudingą papuoškite plakta grietinėle ir užpilkite moliūgų padažu.