SNIEGINĖ CITRINUKĖ

INGREDIENTAI

  • 4 ŠAUKŠTELIAI MALTOS KAVOS „JACOBS"
  • VANILĖS EKSTRAKTO
  • ¼ STIKLINĖS SUTIRŠTINTO PIENO
  • CUKRUS PAGAL SKONĮ
  • PLAKTA GRIETINĖLĖ
  • CITRINOS ŽIEVELĖ
  • CITRININIS KREMAS (GALIMA ĮSIGYTI JAU PARUOŠTĄ):
  • 3 CITRINOS
  • 50 G SVIESTO
  • 1 STIKLINĖ CUKRAUS
  • 3 KIAUŠINIAI

PARUOŠIMAS

01

Citrininis kremas. Nutarkuokite citrinų žievelę ir išspauskite sultis. Ištirpinkite sviestą prikaistuvyje, įpilkite citrinos sulčių. Virkite ant mažos ugnies, bet neužvirkite (geriausiai – karšto vandens vonelėje). Po truputį pamaišydami berkite cukrų. Atvėsinkite gautą masę. Suplakite atskirai baltymus, sutrinkite trynius ir viską sumaišykite. Kiaušinių masę sukrėskite į anksčiau paruoštą masę ir virkite dar 2 minutes, kol viskas sutirštės.

02

Užplikykite kavos taip, kad išeitų ¾ stiklinės. Pasaldinkite, įdėkite vanilės ekstrakto ir sutirštinto pieno. Viską sumaišykite.

03

Į stiklinę dėkite porciją kremo ir užpilkite kava.

04

Patiekite su plakta grietinėle.

05

Papuoškite citrinos žievelės juostelėmis.